Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 7521g142kcal0.2g0.2g15.7g0g
Sokeri 30g123kcal0g30.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 36g122kcal3.6g24.9g0.4g1.2g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.7g6.7kcal0g1.7g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g18g10kcal1.6g0.7g0g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g21g25kcal0.6g0.9g2.1g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 27g11kcal0g2.2g0g0.4g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1g3.8kcal0g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g888kcal12.2g124.2g36.4g3.2g
Valittu annoskoko156g444kcal6.1g62.1g18.2g1.6g
Annoskoko puolitettuna78g222kcal3.1g31.1g9.1g0.8g
Arvot/100g100g284kcal3.9g39.7g11.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388072