Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen29g10kcal1g1.4g0g0g
Vesi7.3g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1g0.8kcal0.1g0g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.4g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)4g8.8kcal0.5g0g0.7g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki36g20kcal3.1g1.8g0.1g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g36g124kcal1.8g27.3g0.2g2.5g
Omena, ulkomainen, kuorittu 41g19kcal0.1g3.9g0g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g366kcal13.2g69.2g2g6.8g
Valittu annoskoko156g183kcal6.6g34.6g1g3.4g
Annoskoko puolitettuna78g91kcal3.3g17.3g0.5g1.7g
Arvot/100g100g117kcal4.2g22.1g0.6g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273