Suppis-Juurespiiras

Sekoita juuressose ja rasva kulhossa.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää juures-rasvaseoksen joukkoon.

Sekoita tasaiseksi.

Taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille jauhotetuin käsin.

Pudista ja paloittele sienet.

Haihduta neste sienistä pannulla ja siirrä syrjään.

Suikaloi pekoni.

Paahda pekonit pannulla kevyesti.

Lisää joukkoon lanttu ja porkkanat.

Anna hautua noin 10 minuuttia.

Lisää joukkoon punasipulit ja jatka hauduttamista vielä hetki.

Sekoita pekoni-kasvisseokseen sienet, sulatejuusto ja munat.

Mausta timjamilla, basilikalla ja mustapippurilla.

Kaada sienitäyte pohjan päälle ja tasoita pinta.

Ripottele päälle juusto.

Paista suppis-juurespiirasta 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juuressose Pirkka 500g24g9kcal0.2g2.1g0g0g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 7.1g50kcal0g0g5.7g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl24g82kcal3.3g15.1g0.7g1.3g
Ruisjauho, 1 dl4.7g15kcal0.5g3g0.1g0.7g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Basilika, tuore 0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g19g5.7kcal0.2g0.8g0.1g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 8g18kcal1.3g0g1.4g0g
Lantturaaste, annos 100g9g2.4kcal0.1g0.4g0g0.2g
Porkkanaraaste 200g9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g22g6kcal0.3g1.1g0g0.4g
Leppäsavusulatejuusto (Pirkka), annos 100g4.7g10kcal0.7g0.2g0.8g0g
Leppäsavusulatejuusto (Pirkka), annos 100g8.5g19kcal1.2g0.4g1.4g0.1g
Kananmuna kuoreton 7.8g11kcal1g0g0.8g0g
Basilika, tuore 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Leppäsavujuusto voimakassuolainen (Pirkka), annos 100g7.1g24kcal2.5g0g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g514kcal22.8g47.6g25.6g5.8g
Valittu annoskoko156g257kcal11.4g23.8g12.8g2.9g
Annoskoko puolitettuna78g129kcal5.7g11.9g6.4g1.5g
Arvot/100g100g164kcal7.3g15.2g8.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388328