Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala16g50kcal2.4g9.3g0.4g1.6g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton2.1g6.7kcal0.5g0.2g0.4g0g
Voi vähäsuolainen 11g76kcal0.1g0g8.5g0g
Sokeri 1.7g6.8kcal0g1.7g0g0g
Vesi6.3g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 12g89kcal0.1g0g9.9g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g24g86kcal0.4g21.7g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 15g21kcal1.9g0g1.5g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton4.2g13kcal1g0.4g0.9g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark11g56kcal0.8g3.3g4.4g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g21g25kcal0.6g0.9g2.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl30g101kcal0.6g0.9g10.4g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark2.8g15kcal0.2g0.9g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g1089kcal17.2g78.6g79.4g3.2g
Valittu annoskoko156g545kcal8.6g39.3g39.7g1.6g
Annoskoko puolitettuna78g272kcal4.3g19.7g19.9g0.8g
Arvot/100g100g348kcal5.5g25.1g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=397045