Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali90g19kcal1.1g3.1g0.2g1.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g6.7g1.9kcal0g0.4g0g0.2g
Puuroriisi4.3g15kcal0.3g3.3g0.1g0.1g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.8g0g0.3g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 36g82kcal6.8g0g6.1g0g
Siirappi 3.6g11kcal0g2.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g266kcal16.8g20.6g12.8g5g
Valittu annoskoko156g133kcal8.4g10.3g6.4g2.5g
Annoskoko puolitettuna78g66kcal4.2g5.2g3.2g1.3g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.6g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318