Currykastike riisillä

Paista naudanlihasuikaleet ilman rasvaa.

Kun ruskistuneita, lisää jauhoja ja currya sekä hiukan vettä, jotta jauhot irtoavat lihasta.

Sitten lisää kerma (omantunnon mukaan).

Sekaan voi myös laittaa lihaliemikuution (kastike tulee melko suolaiseksi, mutta riisiin ei tarvitse lisätä suolaa ja se tasoittaa makua).

Hauduta pannulla kannen alla kunnes lihat ovat mureita.

Itse olen antanut olla pienellä lämmöllä reilun tunninkin.

Currya voi lisätä myöhemminkin ja sekaan sopii myös mm. broilerimauste.

Sopii riisin kanssa ja miksei myös perunan tai spagetin.

Ninp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl6.3g22kcal0.1g0.2g2.4g0g
Pirkka maustamaton naudanlihasuikale, pakkaus 400 g50g66kcal10.5g0g2.5g0g
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)100g122kcal2.2g27.2g0.3g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g421kcal25.6g54.8g10.4g1.6g
Valittu annoskoko156g210kcal12.8g27.4g5.2g0.8g
Annoskoko puolitettuna78g105kcal6.4g13.7g2.6g0.4g
Arvot/100g100g135kcal8.2g17.5g3.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=41308