Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g7g23kcal1.6g3.7g0.1g0g
Mung-papu, gogreen7g24kcal1.7g4.4g0.1g1.1g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g7g23kcal1.6g3.7g0.1g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g20g25kcal0.6g5.2g0.2g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g20g11kcal1.1g1.1g0.2g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Paprika, punainen30g7.7kcal0.3g1.4g0.1g0.6g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ruokosokeri1g4.1kcal0g1g0g0g
Oliiviöljy 3g27kcal0g0g3g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g4.5g1.1kcal0g0.4g0g0g
Valkosipuli 0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu0.8g0.6kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 30g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g304kcal14.6g44.6g7.6g4.2g
Valittu annoskoko156g152kcal7.3g22.3g3.8g2.1g
Annoskoko puolitettuna78g76kcal3.7g11.2g1.9g1.1g
Arvot/100g100g98kcal4.7g14.3g2.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422060