Valkosuklaa-limekakku

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halk. 22-24 cm) pohjan kokoinen pala.

Sekoista pieneksi rouheeksi murskatut keksit ja voisula.

Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Liuota liivatelehtiä (4 kpl) runsaassa kylmässä vedessä 5-10 min. Vaahdota kerma.

Mausta sokerilla ja lisää joukkoon maustettu rahka.

Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen.

Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

Kääda täyte muroseoksen päälle.

Tasoita.

Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

Irrota kakku tarjolle.

Koristele valkosuklaa lastuilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Laita koristelut erikseen kalorilaskuriin.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Foppa67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi26g119kcal1.7g15.9g5.5g0.8g
Voi 13g96kcal0.2g0.1g10.7g0g
Kuohukerma,valio,2dl35g120kcal0.7g1.1g12.3g0g
Maustettu rahka valkosuklaa-lime (Valio), annos 200g71g120kcal5.1g11.3g6g0g
Sokeri 4.2g17kcal0g4.2g0g0g
Vesi5.3g0kcal0g0g0g0g
Liivate 1.4g4.9kcal1.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g953kcal17.8g65.2g69g1.6g
Valittu annoskoko156g476kcal8.9g32.6g34.5g0.8g
Annoskoko puolitettuna78g238kcal4.5g16.3g17.3g0.4g
Arvot/100g100g305kcal5.7g20.9g22.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423626