Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g17g103kcal3.6g1.1g9.3g0g
Sokeri 17g70kcal0g17.1g0g0g
Voisarvi croissant 17g62kcal1.4g6.8g3.2g0.4g
Kananmuna kuoreton 5.2g7.5kcal0.7g0g0.5g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 1.9g5.4kcal0.3g0g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 17g59kcal1.7g12g0.2g0.6g
Leivinjauhe 1g1.7kcal0g0.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Raparperi 57g19kcal0.4g3.1g0.1g0.8g
Sokeri 6.2g25kcal0g6.2g0g0g
Fariinisokeri10g41kcal0g10g0g0g
Vesi2.9g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.9g0.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g790kcal16.4g114g27.6g3.8g
Valittu annoskoko156g395kcal8.2g57g13.8g1.9g
Annoskoko puolitettuna78g198kcal4.1g28.5g6.9g1g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=428759