Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer31g158kcal1.2g17.2g9.2g1.6g
Voi 31g223kcal0.4g0.1g25g0g
Sokeri 26g106kcal0g26.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu34g43kcal3.7g0.1g3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 35g120kcal3.6g24.5g0.4g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g1299kcal17.8g136g75.2g5.6g
Valittu annoskoko156g650kcal8.9g68g37.6g2.8g
Annoskoko puolitettuna78g325kcal4.5g34g18.8g1.4g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=438834