Elisan siemennäkkäri

1 dl mantelijauhoja
2 kananmunaa
2 dl vapaavalintaisia siemeniä
(tässä auringonkukka, kurpitsansiemen ja pellavansiemen)
3 rkl psylliumia
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja taputtele pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi, ohueksi levyksi.

Levitys onnistuu parhaiten joko kostutetuin käsin tai toisen leivinpaperin avulla painellen.

Paista levyä 150 asteessa 30 minuuttia ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Leipä rapeutuu jäähtyessään.

Annoksesta tulee noin puoli pellillistä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa

Tiinar64
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauhe mandelpulver (Salliselta), annos 75g35g203kcal7.7g7g17.8g3.6g
Kananmuna kuoreton 38g55kcal4.8g0.1g3.9g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu17g94kcal4.3g3.1g8g0.7g
Pellavansiemen kokonainen 23g115kcal4.5g0.2g9.5g6g
Auringonkukansiemen 17g104kcal4g2.2g8.6g1g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g16g8.6kcal0.9g0.5g0.3g15.7g
Oliiviöljy 10g86kcal0g0g9.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g1330kcal52.4g26.2g115.8g54g
Valittu annoskoko156g665kcal26.2g13.1g57.9g27g
Annoskoko puolitettuna78g332kcal13.1g6.6g29g13.5g
Arvot/100g100g425kcal16.8g8.4g37g17.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449107