Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 42g146kcal4.3g29.7g0.5g1.5g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 18g129kcal0.1g0.1g14.5g0g
Leivinjauhe 1.5g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Sokeri11g44kcal0g10.9g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 44g13kcal1.3g1.6g0g0g
Puolukka 18g7kcal0.1g1.2g0.1g0.5g
Raparperi 15g4.9kcal0.1g0.8g0g0.2g
Vesi7.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g692kcal12g89.6g30.2g4.4g
Valittu annoskoko156g346kcal6g44.8g15.1g2.2g
Annoskoko puolitettuna78g173kcal3g22.4g7.6g1.1g
Arvot/100g100g221kcal3.8g28.7g9.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=70068