Kinnku-pekonipiiras

Otetaan pakaste piirakkataikina, peruna-ruis ja seurataan valmistuksessa sen ohjeita.

Painellaan taikina sulamisen jälkeen (1h huoneenlämmössä) vuokaan, jonka halkaisija on n. 28cm.

Esikypsennetään piirakkapohjaa alatasolla 200c 10 minuuttia.

Sekoitetaan täytteen aineet kulhossa:

3 kananmunaa
0,5dl maitoa
0,5dl kermaa (ohjeessa käytetty flora 7%)
1dl Valio 3j uustoa ruokakermaa100gr kinkkusuikaleita
100gr kypsennettyä pekoni

Kaadetaan täyte piirakalle, päälle n. 1dl juustoraastetta ja uuniin alatasolle 200 astetta noin 15-20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 108 grammaa

Centrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekonikuutio, atria 140g pakkaus15g51kcal2g0.1g4.6g0g
Kinkkusuikale, savu, pouttu 7% 230g15g18kcal1.7g0.6g1g0.1g
Flora kevyt ruoka 7%7.2g6.1kcal0.1g0.3g0.5g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g15g17kcal0.5g0.5g1.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen7.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu29g37kcal3.2g0.1g2.6g0g
Piirakkataikina/ruisperuna/100g58g214kcal2.6g17.9g14.5g2.1g
Juustoraaste Arla Magre 17%12g32kcal3.4g0.3g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g756kcal27.4g40.4g53.2g4.4g
Valittu annoskoko156g378kcal13.7g20.2g26.6g2.2g
Annoskoko puolitettuna78g189kcal6.9g10.1g13.3g1.1g
Arvot/100g100g242kcal8.8g12.9g17g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73224