Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 28g13kcal0.1g2.4g0.1g0.5g
Vispikerma Flora 20%36g78kcal1.1g1.8g7.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Sokeri 18g74kcal0g18.1g0g0g
Valkuainen (100g)7.1g3kcal0.7g0.1g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen14g4.7kcal0.5g0.7g0g0g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g48kcal1.4g9.7g0.2g0.5g
Keltuainen, 20g, annos 20g7.1g4.5kcal0.2g0g1.8g0g
Sokeri 12g49kcal0g12.1g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen18g128kcal0g0g14.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g813kcal8.2g92g46.8g2g
Valittu annoskoko156g407kcal4.1g46g23.4g1g
Annoskoko puolitettuna78g203kcal2.1g23g11.7g0.5g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.4g15g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147