Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Valkosipuli 1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g4.7g15kcal0.5g3.6g0.1g0.5g
Linssi-punainen (raaka)6.7g20kcal1.7g3.4g0.1g0.6g
Juuriselleri 10g3kcal0.1g0.4g0g0.3g
Palsternakka 11g6.8kcal0.1g1.3g0g0.5g
Oliiviöljy 1.4g13kcal0g0g1.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g14g4kcal0.1g0.8g0g0.4g
Valkokaali keräkaali 36g10kcal0.4g1.4g0.1g0.7g
Lihaliemi laimennettu 10g1.8kcal0g0.3g0.1g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.9g2.8kcal0.1g0.1g0.2g0g
Vesi47g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g164kcal6.6g24.4g4g6.4g
Valittu annoskoko156g82kcal3.3g12.2g2g3.2g
Annoskoko puolitettuna78g41kcal1.7g6.1g1g1.6g
Arvot/100g100g53kcal2.1g7.8g1.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251