Kesäkurpitsalasagne

Leikkaa kesäkurpitsat ohuisi pitkiksi viipaleiksi.

Levitä ne leivinpaperille, ripottele pinnalle suolaa ja anna itkettyä hetki.

Kuutio tomaatit, lisää mukaan reilusti basilikaa ja murskaa vaikka kauhalla astiassa.

Valmista juustokastike.

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki, älä anna palaa.

Lisää maitoa hyvin vispilöiden.

Kun kastike on sakeaa, ota se pois liedeltä ja lisää juustoraasteesta puolet, suolaa ja ripaus muskottipähkinää.

Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla.

Lado lasagnevuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, kesäkurpitsaa, tomaatti-basilikaseosta, parmesanjuustoa ja juustokastiketta.

Aloita kastikkeella ja lopeta siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa ja juustokastiketta.

Laita loput juustoraasteesta päällimmäiseksi.

Paista 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 394 grammaa

Kaizu27
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 66g12kcal0.4g1.7g0.3g0.5g
Lasagnelevy, täysjyvä (Myllyn paras), annos 12g10g34kcal1.2g6.6g0.1g0.8g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 33g14kcal1.1g1.6g0.3g0g
Oivariini pehmeästi levittyvä, 6g1.7g11kcal0g0g1.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2g6.8kcal0.2g1.4g0g0.1g
Juustoraaste Arla Magre 17%10g28kcal2.9g0.2g1.7g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g33g6.7kcal0.2g1.3g0.1g0.5g
Parmesaani raaste, Somerfield0.7g2.6kcal0.2g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g230kcal12.4g25.6g7.8g3.8g
Valittu annoskoko156g115kcal6.2g12.8g3.9g1.9g
Annoskoko puolitettuna78g58kcal3.1g6.4g2g1g
Arvot/100g100g74kcal4g8.2g2.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=80107