Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 26g28kcal2.2g3.6g0.1g1.8g
Herne 21g14kcal1g1.9g0.1g0.6g
Punasipuli, kuorittu, 100g16g4.2kcal0.2g0.7g0g0.3g
Omena, keskikokoinen 200g39g13kcal0.1g2.8g0.1g0.7g
Oliiviöljy 5.2g46kcal0g0g5.2g0g
Viinietikka 3.9g0.8kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g6.5g37kcal1.1g1.5g3.2g0.8g
Peruna, keskikokoinen 60g39g23kcal0.6g5g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g335kcal10.6g31.4g17.4g9g
Valittu annoskoko156g168kcal5.3g15.7g8.7g4.5g
Annoskoko puolitettuna78g84kcal2.7g7.9g4.4g2.3g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204