Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 3.8g27kcal0g0g3.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen45g15kcal1.5g2.2g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai69g241kcal8.3g48.9g1.4g2.1g
Hiiva, 50g7.6g4.6kcal1g0.1g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g15g8.8kcal1.4g0.8g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]15g21kcal2.1g2.1g0.5g7.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g636kcal28.6g108.2g10g18.8g
Valittu annoskoko156g318kcal14.3g54.1g5g9.4g
Annoskoko puolitettuna78g159kcal7.2g27.1g2.5g4.7g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.2g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427