Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)51g71kcal5.6g0.2g5.3g0g
Sokeri 10g39kcal0g9.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g36kcal1.1g7.3g0.1g0.4g
Perunajauho 1dl=70g12g39kcal0g9.5g0g0g
Leivinjauhe 0.9g1.6kcal0g0.3g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore2.3g0.6kcal0g0.2g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g69g111kcal5g11.1g4.9g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g1.2g3.3kcal0g0.6g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g602kcal23.4g77.8g20.6g1.8g
Valittu annoskoko156g301kcal11.7g38.9g10.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna78g151kcal5.9g19.5g5.2g0.5g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99179