Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot10g29kcal1.4g0.1g2.6g0g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g9g2.8kcal0.1g0.4g0g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa56g79kcal15.5g0g1.4g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 14g55kcal0.3g0.3g5.9g0g
Crowmoor siideri47g19kcal0g1.8g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)1.4g10kcal0g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana314g398kcal35g7g22g0.6g
Valittu annoskoko157g199kcal17.5g3.5g11g0.3g
Annoskoko puolitettuna78g100kcal8.8g1.8g5.5g0.2g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542