Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 104g79kcal2g16.2g0.2g1g
Sipuli 17g5.3kcal0.2g0.8g0g0.3g
Janssonfileet (rainbow)17g25kcal1.7g2.3g1g0g
Kuohukerma,valio,2dl14g47kcal0.3g0.4g4.9g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.7g13kcal0g0g1.4g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.4g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 1.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana314g344kcal8.8g40g15g2.8g
Valittu annoskoko157g172kcal4.4g20g7.5g1.4g
Annoskoko puolitettuna78g86kcal2.2g10g3.8g0.7g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.8g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083