Briam ver 2

Vähähiilarisempi ja helpompi briam!
Sopii minkä vaan lihan lisukkeeksi, kasvissyöjälle myös sellaisenaan kelpo ateria.

1 kesäkurpitsa
2 punasipulia
3 tomaattia tai purkki tomaattimurskaa
pippuria
oreganoa
oliiviöljyä
vettä
(sitruunamehua)
(muita mausteita maun mukaan)

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi, sipuli lohkoiksi ja tomaatti kuutioiksi.

Laita kaikki sekaisin uunivuokaan, kaada päälle oliiviöljyä 1 dl tai niin paljon kuin kantti kestää.

Kaada lopuksi vettä niin, että vihannekset peittyvät.

Mausta mielesi mukaan, esim.

valko- ja mustapippuria, oreganoa, minttua, sitruunaa...

Kypsytä 175-asteisessa uunissa vähintään tunti.

Lisää sitten kuutioitu feta, nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja anna olla noin 15 min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 279 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 63g11kcal0.4g1.6g0.3g0.4g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 10-13 %, lehmänmaito, suolaliemessä 28g55kcal4.5g1g3.7g0g
Tomaattimurska 42g12kcal0.2g2.2g0.1g0.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g17g4.6kcal0.2g0.8g0g0.3g
Oliiviöljy 6.3g56kcal0g0g6.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana314g279kcal10.6g11.2g20.8g3g
Valittu annoskoko157g139kcal5.3g5.6g10.4g1.5g
Annoskoko puolitettuna79g70kcal2.7g2.8g5.2g0.8g
Arvot/100g100g89kcal3.4g3.6g6.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=343652