Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste30g0kcal0g0g0g0g
Voi 452g3275kcal5.4g1.8g367.1g0g
Manteli 226g1390kcal54.3g14.9g121.9g16.3g
Vehnälese 18g41kcal2.4g2.8g0.8g6.8g
Psylliumkuitu, annos 6g15g7.5kcal0g0g0g12.5g
Kaakaojauhe sokeroitu 18g76kcal1g14g1.7g0.1g
Kahvijuoma, keskiarvo 45g1.4kcal0.1g0.1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 452g1491kcal9g13.5g158g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka3.8g15kcal0g3.7g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g151g777kcal15.1g34.3g64.4g0g
Raparperi 151g51kcal1g8.3g0.2g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3120g14250kcal176.6g186.8g1428.2g75.6g
Valittu annoskoko1560g7125kcal88.3g93.4g714.1g37.8g
Annoskoko puolitettuna780g3563kcal44.2g46.7g357.1g18.9g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905