Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 3668g1408kcal36.7g253.1g7.3g91.7g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g2201g7263kcal352.2g1364.6g44g132.1g
Kerma,kevyt 7%,flora1834g1467kcal18.3g82.5g128.4g0g
Aurajuusto624g2120kcal124.7g0g180.9g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g734g110kcal7.3g14.7g1.5g10.3g
Sipuli (kuorittu)734g198kcal9.5g35.2g1.5g12.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g59g61kcal4.6g9.6g0.4g1.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl110g991kcal0g0g110.1g0g
Mustapippuri 15g41kcal1.6g5.6g0.5g3.9g
Suola, annos 3g22g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g27320kcal1109.8g3530.6g949.2g503.4g
Valittu annoskoko10000g13660kcal554.9g1765.3g474.6g251.7g
Annoskoko puolitettuna5000g6830kcal277.5g882.7g237.3g125.9g
Arvot/100g100g137kcal5.5g17.7g4.7g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276054