Salsaseiti

1. Ota seiti sulamaan 1-2 tuntia ennen valmistusta tai sulata hieman mikrossa
2. Kuumenna öljy pannussa ja wokkaa sipulia ja paprikasekoitusta kunnes vesi haihtuu
3. Kaada uunivuokaan puolet kasviksista, nosta kohmeinen seiti päälle ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Sekoita salsa ja kerma keskenään ja kaada seos vuokaan,
5. Levitä loput kasvikset päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.

6. Paista 200 C uunissa 25-30 min.

Lähde: Pirkka-lehti, 3, 2011.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 348 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Emmental-mozzarella juustoraaste (Pirkka), annos 150g113g394kcal31.5g2.3g29.3g0g
Pirkka salsadippi medium203g117kcal1.8g26.3g0.6g3g
Ruokakerma, vähälaktoosinen 10% (Pirkka), annos 200g225g270kcal6.3g11.5g22.5g0.9g
Paprikasekoitus 300 g (Pirkka)338g84kcal3g14.5g1.3g0g
Pirkka Sipulikuutiot 200g/pussi225g59kcal2.7g10.8g0.5g0g
Oliiviöljy 14g119kcal0g0g13.5g0g
Alaskanseiti fileepaloja (Findus), annos 100g450g338kcal76.5g0g3.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3132g2762kcal243.6g130.8g142.6g7.8g
Valittu annoskoko1566g1381kcal121.8g65.4g71.3g3.9g
Annoskoko puolitettuna783g691kcal60.9g32.7g35.7g2g
Arvot/100g100g88kcal7.8g4.2g4.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222155