Pizzapohja kevennetty

5 dl vettä
1pss kuivahiiva
1 rkl (15ml) öljyä
2 tl (10ml) suolaa
500 g (8,5dl) vehnäjauhoja

Sekoita 42 asteiseen veteen suola ja lisää osaan jauhoista lisätty kuivahiiva, sekoita hyvin ja lisää loput jauhoista pikkuhiljaa vaivaten.

Lisää lopuksi öljy.

Anna nousta liinan alla kaksinkertaiseksi.

Levitä kahdelle uunipellille tai leikkaa taikina 10 osaan.

Päälle tomaattimurskaa ja täytteitä maun mukaan, lopuksi juustoraaste ja pizzamauste.

Paista 225C uunissa n. 7-10 min.
Annospohjat voi kaulita kappaleittain suoraan leivinpaperin päälle, nosta pohjat paperin kanssa päällekkäin ja pakasta.

Voit ottaa pakkasesta yksi kerrallaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Uneton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.3g20kcal0g0g2.3g0g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.7g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 77g264kcal7.8g53.8g0.9g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana315g568kcal15.6g107.6g6.4g5.4g
Valittu annoskoko158g284kcal7.8g53.8g3.2g2.7g
Annoskoko puolitettuna79g142kcal3.9g26.9g1.6g1.4g
Arvot/100g100g180kcal4.9g34.1g2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156263