Kauraiset pellavasämpylät

Erittäin kuitupitoinen, hapanleipää muistuttava leipä:

1 l piimää
4 dl pellavansiemenrouhetta
4 kananmunaa
1 dl kauraleseitä
4 tl suolaa

Sekoita piimä ja rouheet, jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön, jotta saat taikinasta hapanta.

Sekoita joukkoon munat, suola ja kauraleseet.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia ja nauti!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Mixual

Janneaqui sanoi...

Hei, mielenkiintoinen resepti, mahtaa haitua paljon nestettä joten kalorit per paino ei pidä varmaan paikaansa- Oletko punninut valmiin leivän painon?

keskiviikko 23.01.2013 klo 17:00

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gefilus-piimä 1% rasvaa 113g46kcal3.8g4.2g1.1g0g
Kauralese 6.7g24kcal1.2g3.1g0.5g1.2g
Pellavansiemenrouhe,Risetti7.3g37kcal1.8g2.4g2.1g2.1g
Ruisjauho kokojyväjauho 6.2g19kcal0.5g3.4g0.1g0.9g
Kananmuna kuoreton 25g35kcal3.1g0.1g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana315g321kcal20.8g26.4g12.6g8.4g
Valittu annoskoko158g161kcal10.4g13.2g6.3g4.2g
Annoskoko puolitettuna79g80kcal5.2g6.6g3.2g2.1g
Arvot/100g100g102kcal6.6g8.4g4g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=194478