Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt37g17kcal1.2g1.8g0.6g0g
Hiiva, 50g3.7g2.3kcal0.5g0g0g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.5g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.7g2.3kcal0.1g0.4g0.1g0.2g
Kananmuna 50g(kpl)3.7g4.7kcal0.4g0g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 82g282kcal8.4g57.6g1g2.9g
Voi 11g81kcal0.1g0g9.1g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g7.5g24kcal1.3g3.4g0.6g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana315g913kcal24g147.4g23.4g8.8g
Valittu annoskoko157g457kcal12g73.7g11.7g4.4g
Annoskoko puolitettuna79g228kcal6g36.9g5.9g2.2g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.8g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=224726