Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr37g45kcal7.5g0g1.7g0g
Sipuli (kuorittu)18g5kcal0.2g0.9g0g0.3g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)1.8g5.1kcal0.2g0.3g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 84g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 8.3g46kcal0.1g0g5.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.4g19kcal0.6g3.8g0.1g0.2g
Sinappi, mieto, meira 125g1.7g2.8kcal0.1g0.4g0.1g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)1.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana315g246kcal17.4g11.4g14.6g1g
Valittu annoskoko158g123kcal8.7g5.7g7.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna79g62kcal4.4g2.9g3.7g0.3g
Arvot/100g100g78kcal5.5g3.6g4.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869