Gluteeniton feta-tonnikalapiirakka

Pohja:
- 200 g margariinia / rasvavalmistetta
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl gluteenitonta peerunasosejauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 dl juustoraastetta
- 1,5 - 2 dl vettä

Täyte:
- 1,5 - 2 prk valutettua tonnikalaa
- kirsikka- tai miniluumutomaatteja
- juustolevitettä, esim.

Silva, Bonjour
- 2 - 5 dl täysmaitoa
- 4 kpl kananmunia
- 200 g juustoraastetta
- suolaa
- chilijauhetta tms. maustetta

Pyöräytä rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaisin sähkövatkaimella.

Lisää juustoraaste ja vesi, sekoita vain sen verran, että seos on tasaista.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille tai piirasvuokaan.

Ripottele pinnalle tonnikala ja tomaatit (viipaloituna, jos haluat).

Nypi juustolevite päälle.

Sekoita keskenään maito, munat ja juustoraaste, mausta.

Kaada seos täytteiden päälle.

Kypsennä uunin alatasolla 200 C noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rainbow juokseva rypsiöljyvalmiste (Bunge finland oy), annos 100g18g126kcal0g0g14g0g
Hieno jauhoseos, luontaisesti gluteiiniton, 1dl=70g (Semper), annos 70g35g119kcal0.9g29.1g0.2g0.7g
Mummon muusijauhe8.8g30kcal0.5g6.3g0.2g0.6g
Leivinjauhe 0.9g1.5kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Mozzarella juustoraaste, valio8.8g25kcal2.3g0g1.8g0g
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala, Rainbow (vedessä)18g20kcal4.2g0g0.2g0g
Creme bonjour aurinkokuivattu tomaatti4.4g12kcal0.1g0.2g1.2g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste8.8g32kcal2.5g0.1g2.5g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen4.4g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 18g11kcal0.5g0.8g0.6g0g
Kananmuna kuoreton 19g28kcal2.4g0.1g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana315g812kcal26.8g74.2g45.4g2.8g
Valittu annoskoko158g406kcal13.4g37.1g22.7g1.4g
Annoskoko puolitettuna79g203kcal6.7g18.6g11.4g0.7g
Arvot/100g100g258kcal8.5g23.6g14.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432585