Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr367g448kcal74.6g0g16.5g0g
Sipuli (kuorittu)184g50kcal2.4g8.8g0.4g3.1g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)18g51kcal1.7g3.3g3.5g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 835g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 84g455kcal0.7g0.4g50.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 54g186kcal5.5g38g0.7g1.9g
Sinappi, mieto, meira 125g17g28kcal0.7g3.7g1.2g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)17g13kcal0.3g3.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3150g2463kcal171.8g114.8g146.4g10.2g
Valittu annoskoko1575g1231kcal85.9g57.4g73.2g5.1g
Annoskoko puolitettuna788g616kcal43g28.7g36.6g2.6g
Arvot/100g100g78kcal5.5g3.6g4.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869