Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow300g300kcal68.9g0g2.7g0g
Herkkusieni 255g41kcal5.3g0.8g0.8g3.8g
Sipuli 225g68kcal2.8g10.8g0.4g3.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g18g19kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 15g51kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g7.5g17kcal1.3g1.3g0.7g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%150g285kcal15g7.5g21g0g
Tilli, tuore 150g45kcal5.5g1.3g1.2g3.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7.5g67kcal0g0g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3156g1792kcal203.8g71.4g69.2g24g
Valittu annoskoko1578g896kcal101.9g35.7g34.6g12g
Annoskoko puolitettuna789g448kcal51g17.9g17.3g6g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343