Varhaiskaalisalaatti (safkaa)

Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta.

Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä/ruohospipulia
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera.

Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 141 grammaa

Ts77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali94g20kcal1.1g3.2g0.2g2g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 37g50kcal1g1.2g4.5g0g
Dijonsinappi, Maille, Original2.8g2kcal0.1g0.2g0.1g0.1g
Ruohosipuli, tuore3.7g1kcal0.1g0.1g0g0g
Mustapippuri 0.4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g21g29kcal2.6g0.1g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana317g205kcal9.8g9.8g13.8g4.4g
Valittu annoskoko159g103kcal4.9g4.9g6.9g2.2g
Annoskoko puolitettuna79g51kcal2.5g2.5g3.5g1.1g
Arvot/100g100g65kcal3.1g3.1g4.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370447