Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 613g235kcal6.1g42.3g1.2g15.3g
Vesi438g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g10g31kcal0.5g1.8g2.4g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Rypsiöljy rainbow4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g158g473kcal33.1g1.6g33.1g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g175g102kcal7g8.4g4.4g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g44g149kcal8.8g0g12.7g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g53g105kcal4.5g1.6g8.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3164g2315kcal122.2g119.8g134.6g33.6g
Valittu annoskoko1582g1158kcal61.1g59.9g67.3g16.8g
Annoskoko puolitettuna791g579kcal30.6g30g33.7g8.4g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310589