Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 450g130kcal4.5g20.7g1.3g8.1g
Selleri, annos 50g180g25kcal1.8g5.4g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g450g126kcal2.7g26.8g0.9g11.2g
Sipuli (kuorittu)135g37kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Kuohukerma,valio,2dl180g612kcal3.6g5.4g63g0g
Juustoraaste emmental punaleima180g702kcal52.2g0g54g0g
Vehnäjauho, sunnuntai9g32kcal1.1g6.4g0.2g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3168g3326kcal135.4g142.4g239.4g43.8g
Valittu annoskoko1584g1663kcal67.7g71.2g119.7g21.9g
Annoskoko puolitettuna792g832kcal33.9g35.6g59.9g11g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465