Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 665g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g15g53kcal6.6g5.9g0.9g0g
Neljänviljanhiutale 40g132kcal4g23.2g1.4g4.6g
Vehnäjauho puolikarkea 778g2670kcal79.3g544.6g9.3g27.2g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 73g222kcal6.4g40.5g1.4g10.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3168g6153kcal192.6g1228.4g26g84g
Valittu annoskoko1584g3076kcal96.3g614.2g13g42g
Annoskoko puolitettuna792g1538kcal48.2g307.1g6.5g21g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256