Karppi tacopiirakka (Annica Dahlqvist)

TACOPIIRAKKA (Lähde: Annika Dahlqvist ja Maria Höglund. 201

0. Karpin tapaan KEITTOKIRJA.)
4-6 annosta

Piiraspohja
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita

Täyte
400 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl taco-maustetta, jossa ei ole aromivahvennetta
½ dl vettä
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
½ dl creme fraichea

Lämmitä uuni 225 °C. Sulata voi piirakkavuoassa uunissa.

Vatkaa munat ja lisää kerma, laita vuokaan.

Paista pohja kullanruskeaksi.

Anna jäähtyä.

Paista jauheliha, valkosipuli ja mausteet voissa.

Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut.

Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen.

Lisää jauhelihaseos piirakkapohjalle.

Lisää sipulirenkaat ja tomaatit piirakan päälle.

Kaada juustoseos päällimmäiseksi.

Paista uunissa 10-15 min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Nuunu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 270g339kcal29.7g0.7g24.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 225g742kcal4.5g6.7g78.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g45g328kcal0.4g0.4g36g0g
Jauheliha, sika-nauta 450g996kcal78.7g0g76.4g0g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Tomaattipyree, Pirkka79g65kcal2.7g15g0.8g0.8g
Kirsikkatomaatti, 50g169g34kcal1g6.4g0.5g0g
Sipuli (kuorittu)62g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 169g630kcal37.6g0g54g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 112g312kcal2.2g3.4g31.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3177g6943kcal316.6g74.2g604.8g4.2g
Valittu annoskoko1588g3471kcal158.3g37.1g302.4g2.1g
Annoskoko puolitettuna794g1736kcal79.2g18.6g151.2g1.1g
Arvot/100g100g219kcal10g2.3g19g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=250085