Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 17g49kcal1.8g8.8g0.4g1.6g
Papu valkoinen, keitetty 64g69kcal5.4g8.9g0.2g4.5g
Maustekurkku sokerisuolattu 38g7.6kcal0.3g1.1g0g0.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g13g3.6kcal0.2g0.6g0g0.2g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g8.3g48kcal1.5g1.9g4.1g1g
Viinietikka balsami1.7g0.6kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g14g21kcal0.1g0.8g1.8g0.1g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g3.7g14kcal1.2g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana318g425kcal21g44.2g15g16.2g
Valittu annoskoko159g212kcal10.5g22.1g7.5g8.1g
Annoskoko puolitettuna80g106kcal5.3g11.1g3.8g4.1g
Arvot/100g100g134kcal6.6g13.9g4.7g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481