Katkarapupiirakka VHH

Taikina:
250 g. rahkaa
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 ½ dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta (tai fiber huskia)
1,5 tl suolaa
2 rkl pellavasiemenrouhetta
Tilkka öljyä (voiteluun, n. 5 g)

Täyte:
200 g katkarapuja
2 dl smetanaa ( =kermaviiliä :) )
2 kananmunaa
pätkä purjoa
tilliä
valkopippuria
suolaa

Sekoita ainekset, levitä piirasvuokaan (halkaisija n. 27 cm). Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Alkuperäiseen reseptiin kuului lisäksi 100 g juustorastetta.

Ja smetanaa kermaviilin tilalle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 283 grammaa

Pullamursu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maitorahkavalmiste 0,2% (Ehrmann)35g20kcal3g1.8g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.9g0.1g3.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen14g4.6kcal0.5g0.7g0g0g
Speltjauho puolikarkea (Sunspelt)11g39kcal1.5g7.8g0.2g0.4g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.7g6.2kcal0g0g0.7g0g
Katkarapu,Euroshopper (pakaste)28g23kcal4.7g0g0.3g0g
Purjosipuli 4.2g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Tilli, tuore 0.8g0.3kcal0g0g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 28g110kcal0.6g0.6g11.8g0g
Pellavasiemenrouhe (Pellavainen), annos 5g3.5g10kcal1.1g0.1g0.6g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana318g520kcal31g23.4g33.8g3.6g
Valittu annoskoko159g260kcal15.5g11.7g16.9g1.8g
Annoskoko puolitettuna80g130kcal7.8g5.9g8.5g0.9g
Arvot/100g100g163kcal9.7g7.4g10.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=150240