Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi73g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 4g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g13g3.7kcal0.1g0.8g0g0.3g
Peruna, vanha, kuorittu 15g11kcal0.3g2.3g0g0.1g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g7.3g2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Lohifilee 29g57kcal5.4g0g3.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 15g48kcal0.3g0.4g5.1g0g
Kalaliemikuutio 1.6g4.9kcal0.2g0.5g0.2g0g
Voi 2g15kcal0g0g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana319g285kcal13g9g21.8g1.2g
Valittu annoskoko159g143kcal6.5g4.5g10.9g0.6g
Annoskoko puolitettuna80g71kcal3.3g2.3g5.5g0.3g
Arvot/100g100g90kcal4.1g2.8g6.8g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811