Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 166g493kcal17.6g88g3.7g16.5g
Papu valkoinen, keitetty 639g687kcal53.8g89.4g2.2g44.7g
Maustekurkku sokerisuolattu 379g76kcal2.6g11.4g0.4g6.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g133g36kcal1.7g6.4g0.3g2.3g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g83g477kcal14.7g19.5g41.2g9.8g
Viinietikka balsami17g5.8kcal0g0.2g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g136g205kcal1.4g8.2g17.7g1g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g37g143kcal12.1g0g10.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3180g4242kcal207.8g446.2g151.4g162.2g
Valittu annoskoko1590g2121kcal103.9g223.1g75.7g81.1g
Annoskoko puolitettuna795g1061kcal52g111.6g37.9g40.6g
Arvot/100g100g133kcal6.5g14g4.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481