Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)3.5g10kcal0.3g0.6g0.7g0g
Sokeri 0.7g2.8kcal0g0.7g0g0g
Pekoni (Dulano)44g112kcal7.9g1.4g8.3g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha140g233kcal26.6g0g14g0g
Soijakastike 6.3g3.8kcal0.3g0.6g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)1.8g3.5kcal0g0.8g0g0g
Mustapippuri 1.8g4.9kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Siirappi, tumma11g34kcal0g7.8g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)35g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Porkkana 79g26kcal0.5g4.4g0.2g2g
Peruna, keskikokoinen 60g61g37kcal0.9g8g0.1g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 875g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali333g70kcal4g11.3g0.7g7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3185g1093kcal82.6g76.4g48.4g21.4g
Valittu annoskoko1593g547kcal41.3g38.2g24.2g10.7g
Annoskoko puolitettuna796g273kcal20.7g19.1g12.1g5.4g
Arvot/100g100g34kcal2.6g2.4g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101918