Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 945g8357kcal0g0g945g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g406g528kcal53.2g1.2g33.7g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl70g99kcal3.3g6.4g6.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton70g15kcal0.2g1.1g0g0.1g
Valkoviinietikka (Rajamäen)70g14kcal0g4.5g0g0g
Ruokasuola jodioitu 35g0.9kcal0.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3192g18026kcal113.8g26.4g1970.6g0.2g
Valittu annoskoko1596g9013kcal56.9g13.2g985.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna798g4507kcal28.5g6.6g492.7g0.1g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485