Sitruunapiirakka

Sekoita jauhot, suola ja sokeri.

Nypi/sekaa joukkoon rasva.

Lisää kylmä vesi ja laita taikina jääkaappiin kovettumaan.

Valmista sillä välin täyte: Raasta 2 sitruunan kuori ja puserra niistä mehu.

Vatkaa kananmunat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää sitruunamehu ja kuoriraaste sekä ranskankerma varovasti sekoittaen.

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja kaada täyte päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa n.40-50 min, tai kunnes hyytynyt.

Peitä foliolla paiston aikana, ettei pinta tummu liikaa.

Voi tarjota esim.

vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.8g2.8kcal0g0.7g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g0.8g2.9kcal0g0.7g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Vesi0.4g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen kananmunassa (Kananmunan keltuainen), annos 20g1.4g4kcal0.2g0g0.3g0g
Kananmuna kuoreton 1.5g2.2kcal0.2g0g0.2g0g
Sokeri 2.4g10kcal0g2.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kevyt Creme Fraiche 12 % Valio4.2g5.8kcal0.1g0.3g0.5g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore2.5g0.6kcal0g0.2g0g0g
Sitruuna kuorittu 0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Voi 1.4g10kcal0g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana32g79kcal1g9.2g4.2g0g
Valittu annoskoko16g39kcal0.5g4.6g2.1g0g
Annoskoko puolitettuna8g20kcal0.3g2.3g1.1g0g
Arvot/100g100g244kcal3.1g28.6g13g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=386260