Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 1.6g0.4kcal0g0g0g0g
Herkkusieni 1g0.2kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Kiinankaali raaka 100g1.6g0.3kcal0g0g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g0.1g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, tuore , annos 100g0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Porkkana 0.8g0.3kcal0g0g0g0g
Voi 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0g0.4kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vesi7.8g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl0.5g1.8kcal0g0g0.2g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g0.5g1.2kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana32g12kcal0g0.8g0.4g0g
Valittu annoskoko16g6kcal0g0.4g0.2g0g
Annoskoko puolitettuna8g3kcal0g0.2g0.1g0g
Arvot/100g100g36kcal0g2.5g1.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436416