Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 1.3g1.8kcal0.2g0g0.1g0g
Sokeri 2.3g10kcal0g2.3g0g0g
Maito, Kevyt1.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl1.2g4kcal0g0g0.4g0g
Voi 60% rasvaa 1.1g6.1kcal0g0g0.7g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.1g11kcal0.3g2.1g0g0.1g
Raparperi 3.5g1.2kcal0g0.2g0g0g
Voi 60% rasvaa 0.6g3.2kcal0g0g0.4g0g
Sokeri 1.2g4.8kcal0g1.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.8g2.6kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g89kcal1.2g12.8g3.2g0.2g
Valittu annoskoko16g44kcal0.6g6.4g1.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna8g22kcal0.3g3.2g0.8g0.1g
Arvot/100g100g271kcal3.7g39g9.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273