Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen6.5g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Vesi1.6g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g1.6g1.3kcal0g0.1g0.1g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 5.9g4.5kcal0.1g0.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g16kcal0.6g2.6g0.2g0.2g
Valittu annoskoko16g8kcal0.3g1.3g0.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna8g4kcal0.2g0.7g0.1g0.1g
Arvot/100g100g49kcal1.8g7.9g0.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324