Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)4.1g0.8kcal0.1g0.1g0g0.1g
Kukkakaali 1.6g0.4kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 5.5g12kcal1g0g0.9g0g
Pekoni rasvainen 1.2g4.4kcal0.1g0g0.4g0g
Sinappi 0.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.4g3.3kcal0g0g0.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1.4g4.5kcal0g0g0.5g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g0.7g1kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g55kcal2.6g0.6g4.6g0.2g
Valittu annoskoko17g27kcal1.3g0.3g2.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna8g14kcal0.7g0.2g1.2g0.1g
Arvot/100g100g166kcal7.9g1.8g13.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151178