Paremmat sämpylät

Vesi(-maitoseos) lämpimäksi.

Kuiva-aineet: osa jauhoista + kuivahiiva sekaisin.

Heitä sekaan hiutaleet.

Ota vesi, sekoita siihen öljy, ripaus suolaa oman maun mukaan (lisäksi esim.

valkosipuli-maustetta tms) Lisää sekaan myös soijarouhe.

Sitten vatkataan sekaan jauho, hiiva, hiutale-seos.

Lisätään vielä jauhoja niin että taikina on sopiva eli irtoaa kulhon reunoista.

Anna kohota liinan alla väh. vartti.

Leivo sämpylät oman maun mukaan ja lykkää uuniin 225asteeseen.

Sämpylöiden koosta riippuen paistoaika 10-15min.

Täytettä päälle ja ääntä kohti.

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 88 grammaa

Riikka252
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g6g19kcal1g3.3g0.2g0.8g
Oliiviöljy (Euroshopper)0.9g7.7kcal0g0g0.9g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.1g0.5kcal0.1g0.1g0g0g
Kaurahiutale 0.9g3.5kcal0.1g0.5g0.1g0.1g
Soijarouhe, tumma, 30g0.4g1.3kcal0.2g0.1g0g0g
Vesi5.4g0kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2.7g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g65kcal3g8.2g2.4g1.8g
Valittu annoskoko16g33kcal1.5g4.1g1.2g0.9g
Annoskoko puolitettuna8g16kcal0.8g2.1g0.6g0.5g
Arvot/100g100g199kcal9.1g25g7.3g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=327295