Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 3.1g10kcal0.8g1.4g0.1g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 12g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.1g0.7kcal0g0g0.1g0g
Sipuli 0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Pinaatti 1.2g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g22kcal1.6g2.8g0.4g0.6g
Valittu annoskoko17g11kcal0.8g1.4g0.2g0.3g
Annoskoko puolitettuna8g6kcal0.4g0.7g0.1g0.2g
Arvot/100g100g66kcal4.8g8.4g1.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120385